Vivre son essence

Leef vanuit je kracht leeuw kracht

Heb je zin om je eigen leven weer in handen te nemen, in plaats van geleefd te worden ?
Dan is ‘Leef vanuit je kracht’ de ideale cursus voor jou !

uitgeput persoon

Wat gebeurt er als we niet bewust omgaan met onze energie ?
We leven in heel drukke, snel veranderende tijden, waarbij we steeds gevoeliger worden. In contact met andere mensen, in situaties waar we teveel prikkels ou zwaardere energie ervaren, is het dikwijls zo dat we ons energiepeil voelen zakken, dat we ons uitgeput en leeg voelen. Dit kan zijn door leeglopen, vervuiling of door mee te trillen. Hoe kunnen we daar beter en anders mee omgaan ? Welke zijn onze energievreters ? En welke zijn onze energiegevers ? Soms geven we zelf onze energie weg, waarom doen we dat ?

Het is dus belangrijk bewust te worden in welke situaties we verzwakt en gestrest worden, en wat de oorzaken zijn. Zodat we ons anders kunnen instellen, anders kunnen gedragen en in onze kracht kunnen blijven staan.

Hoe werkt het, hoe komen we terug in onze kracht ?

We doen elke les verschillende simpele, korte oefeningen om terug meer in balans en in onze kracht te komen. Oefeningen die in ons gewoon dagelijks leven kunnen ingepast worden, al zittend of al staand. Want het is de bedoeling om beter te functioneren in de maatschappij. Bewuster om te gaan met onszelf om ons beter te voelen en minder als slachtoffer. Om krachtiger in het leven te staan.
Via verschillende technieken zullen we werken aan het contact nemen met onze energie (ook in interactie met anderen), gronding, zuiveren van ons energieveld, bescherming van het aura, bij onszelf komen, centreren, technieken om in onze kracht te kunnen blijven, energie opwekken, ons aura opvullen …
Dit via verschillende methodes: ademhaling, visualisaties, affirmaties, klank, beweging, …

genieten

Voor wie is de cursus ?

Dit groeitraject is voor mensen die zich regelmatig leeg voelen lopen, zich moe en uitgeput voelen, mensen of zaken (willen) vermijden om in hun energie te kunnen blijven, mensen met een burn-out, … . Dus heel veel HSP-ers, hooggevoelige en empatische mensen hebben hier last van, maar ook alle personen die werken met andere mensen (verplegers, verzorgers, masseurs, kappers, leerkrachten, telefoonoperators, …).
Jammer genoeg wordt in onze maatschappij nog te weinig aangeleerd hoe we met onze energie kunnen omgaan. Het is belangrijk dat we in deze bewogen tijden onze kernkracht kunnen (terug) voelen en activeren.

Ook voor mensen die reeds vele methodes kennen kan dit een opfrissing zijn, een moment om er weer mee aan de slag te gaan en toch weer iets bij te leren.

Het voordeel van een groep(je) is dat je gewaarwordingen of informatie kan uitwisselen en herkennen, en de oefeningen zijn ook krachtiger door de groepsenergie. Je kan er dus meer uithalen dan het allemaal alleen te (moeten) doen.

Hoe verloopt het traject ?

In elke les komt een deel theorie, inzichten, bewustwording aan bod, en gaan we ook toepassen en oefenen.
Het is de bedoeling dat je tijdens de lessen verschillende manieren leert om meer bij jezelf te kunnen blijven in belastende omstandigheden. Dit leidt ertoe dat je in het dagelijks leven methodes kan toepassen die bij jou passen, waar jij meest voeling of resultaat mee hebt op dat moment, om in je kracht te kunnen komen of blijven.
Er worden wel 100 technieken geoefend tijdens de reeks, en duidelijk op papier meegegeven.

De lessen zijn ook geschikt voor mensen die moeilijk kunnen visualiseren.

Infos pratiques

Te Wervik

Termijn: 14 lessen
Dates: wekelijks de vrijdagnamiddag van 13u30 – ca. 16u

DataModule 1:   8 lessen: 18/10 – 25/10 – 8/11 – 15/11 – 22/11 – 29/11 – 6/12 – 13/12   2024
           Module 2:   6 lessen: voorjaar 2025

Opmerking: de lessen worden opgenomen en een tijd ter beschikking gesteld mocht je de lessen niet live kunnen meevolgen.

Adresse : Hansbekestraat 62 – 8940 Wervik
*** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 7 personen ***

Tarif: (syllabus inbegrepen) (zie ook algemene voorwaarden)

  • Module 1 (8 lessen): 240€
  • Module 2 (6 lessen): 180€     

(het cursusgeld per module kan in 2 maal betaald worden, mits afspraak op voorhand)

Apporter: schrijfgerief, gemakkelijke kledij dragen

Betaling: cash bij aanvang van een nieuwe module

Facture:: Les factures ne peuvent être établies que pour le trimestre au cours duquel le cours est donné.
                Aucune facture ne peut être effectuée par la suite pour des raisons administratives.

Témoignages

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Mijn eerste cursus die ik volg bij Inge en het was meteen een schot in de roos! De invalshoek van deze cursus is via de chakra’s; energieplekken waar we ons meestal niet bewust van zijn, maar eens je er voldoende aandacht aan besteed, merk je wel degelijk de positieve effecten. Het tweede luik van de cursus leren we allerlei verstoringen te herkennen in het dagelijks leven die ons moe maken, nerveus en angstig.De theorie is duidelijk en voldoende. De oefeningen zijn makkelijk en niet ingewikkeld; het is heel duidelijk dat Inge oefeningen verkiest die heel simpel uit te voeren

zijn en vooral heel makkelijk te integreren in ons hectisch leven. Mensen die denken dat dit een zweverige cursus is met ingewikkelde meditaties, hebben het aan het verkeerde eind. De nadruk ligt op eenvoud en het leren tot zichzelf komen in alle rust. Ben je iemand die gevoelig is of onzeker,snel van de kaart door omstandigheden of (reacties van) mensen? Dan is deze cursus een echte aanrader. De energie die je vanbinnen aanvoelt als zenuwachtigheid, angst, onzekerheid, het gevoel dat je meer geeft dan je krijgt,….zul je leren te transformeren naar zelfrespect en liefde. Hopelijk volgt er op deze cursus een vervolgcursus met nog meer diepgang!

Sharon uit Deerlijk

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ik ben leerkracht en 26 jaar oud. Ik vond en vind het nog altijd moeilijk om mijn eigen energie goed in te delen, daarom koos ik voor deze cursus.

Het was oprecht een goede cursus. We hadden een leuke groep waardoor er heel wat voorbeelden uitgewisseld werden met elkaar. Ook Inge geeft heel wat voorbeelden aan en vertelt hoe zij elementen ervaren heeft. Dit maakt alles heel aangenaam en duidelijk. Ik vond de tweede module iets interessanter dan de eerste maar de eerste module is nodig om de tweede beter te begrijpen. Per les krijg je heel wat oefeningen die je thuis gemakkelijk kunt toepassen. De cursus die je meekrijgt is gemakkelijk te begrijpen en goed geformuleerd. Ook hier zorgde Inge voor duidelijkheid.

Inge is heel eerlijk, heeft een luisterend oor en kan tips geven binnen iedere situatie. Het is duidelijk dat andere mensen in jouw directe of niet directe omgeving, het niet altijd even goed bedoelen i.f.v. je eigen energie. Ik heb geleerd het onderscheid te maken tussen mensen die te veel energie afnemen van mij en mensen die op een positieve manier omgaan met mijn energie. Ik leerde ook om in bepaalde omgevingen mij anders te gedragen zodat mijn energie centraal blijft. 

Een aanrader voor wie even de puntjes op de i wil zetten rond z’n eigen energetische waarde.

Hannelore uit Geluwe

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

De cursus is voor mij een ‘eye opener’ van groot formaat !   De werking van ons ‘stoffelijk’ lichaam kennen we in grote trekken, de organen kunnen we  benoemen en weten in hoofdzaak wat ze doen in onze lichaam.
De werking van het ‘energetisch lichaam’ was tot ‘voor’ de cursus voor mij totaal onbekend. Aangezien de twee in feite één geheel vormen….is de info vanuit de cursus samen met de vele oefeningen een enorme aanvulling en verrijking.

Griet uit Heule

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ik was een beetje twijfelachtig toen ik de eerste les hoorde dat het over chakra’s ea. ging gaan. Maar doorheen de lessen werd het mij duidelijk dat het dmv de chakra’s makkelijker is om je lichaam, geest, kijk op de wereld en je eigen persoonlijkheid te begrijpen. Er worden praktische voorbeelden, vaak uit eigen ervaringen, aangebracht waardoor je blik op de situatie duidelijker wordt.
Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen, wat voor mij positief heeft bijgedragen aan het “einddoel” van de cursus. De lessen verlopen hierdoor ook rustig, relaxed.
De oefeningen dragen bij tot innerlijke rust, waardoor je situaties beter kunt inschatten/ervaren. Het zijn ook oefeningen die net per sé als “oefeningen” moeten bestempeld worden, sommige zijn amper zichtbaar voor de buitenwereld 🙂
Je kunt alles wat aangekaart wordt volgen op een projectiescherm en de cursus is duidelijk opgesteld (klare taal, voorbeelden…).
Deze cursus is een aanrader voor mensen die zich “verloren” voelen in het leven van nu; de oefeningen en tips zorgen ervoor dat je weer meer “jezelf” kunt zijn.  Nogmaals bedankt voor alle inzichten die we tijdens deze lessen meekregen.

Thea M.

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Topcursus geleerd om iets assertiever te zijn en grenzen te stellen. Goede lesgeefster ☺rustig en veel info.

Delphine uit Harelbeke

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Topcursus geleerd om iets assertiever te zijn en grenzen te stellen. Goede lesgeefster ☺rustig en veel info.

Delphine E. uit Harelbeke

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

De cursus ‘Bewust omgaan met je energie’ was voor mij een heel leerrijke ervaring. Alles wordt tijdens de les goed uitgelegd via een heel overzichtelijke projectie, er worden veel ankers meegegeven. Heel interessant is de aanvulling van de theorie aan de hand van oefeningen nog diezelfde avond. Alles kan thuis nog eens herbeleefd worden dankzij de uitgeschreven cursus. Dit vind ik een echt pluspunt. Ben je niet aanwezig dan krijg je de les via audio doorgestuurd. Je hoeft dus niks te missen! Het eerste deel geeft je inzichten in de chakra’s en de werking ervan. Het tweede deel van de cursus leert je nog meer over jezelf waken en omgaan met jouw eigen energie en ook met energieën die niet bij jou horen. Er wordt ook tijd gemaakt voor vragen en antwoorden, echt praktijkgericht dus. Voor mij was deze cursus als therapie op een heel aangename manier gebracht.

Kathleen uit Lochristi

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Voor mij was het een heel leerrijke ervaring. Ik pas nog meermaals per week mijn oefeningen toe en voel er me goed bij. Ik sta zelfzekerder in het leven en ben innerlijk rustiger.

Een aanrader!

Eline uit Wervik

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ieder hooggevoelig persoon zou deze cursus moeten volgen :). Het heeft mij echt heel veel bijgebracht en ik pas nog dagelijks oefeningen toe. Ik zal nooit de woorden vergeten die je zei: “iedereen is een beetje tovenaar”. Mijn ogen zijn op een bepaalde manier opengegaan, waardoor ik anders in het leven sta. Ik voel me sterker en recupereer sneller na wat mij vroeger helemaal uit balans zette. Ik probeer veel in mijn tuintje te werken en telkens als ik ergens ga scherm ik mij op een liefdevolle manier af van alles wat mijn energie zou kunnen afnemen.

Celine uit Ieper

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Een cursus die ik iedereen kan aanraden. Ben er goed mee geholpen in verband met de groei die ik aan het maken was en verder kan zetten. Heel toffe groep. De schriftelijke cursus was zeer duidelijk, handig om er achteraf op terug te vallen indien nodig. 

Christine uit Ternat

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

De door Inge gegeven cursus over het in onze kracht komen en blijven, is dat werkelijk op een formidabele manier, in die zin dat zij zichzelf erin legt, eigen ervaringen erbij verwevend en de materie zeer praktisch maar veelomvattend en essentieel is voor ons “energiemanagement”.
Ze geeft ruimte aan de cursisten om hun eigen beleving naar voren te brengen, toch het geheel niet uit het oog verliezend.
Haar oefeningen blijven een hulpmiddel voor overdag tussendoor, ook al omdat ze zo pragmatisch zijn voorgesteld.

Diane uit Deinze

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ik voelde dat het tijd was in mijn leven om iets bij te leren over mezelf van hoe andere personen omgaan met mij en dan heb ik het over de mensen die energie van me af nemen, de energie vreters, en wat ik daarmee kan doen om deze op een vriendelijke manier aan te pakken.

Module 1 over de chakra’s liet je inzien waar je blokkades zitten op welke chakra en hoe je deze kan bijsturen en daarbij kregen we heel wat oefeningen die ter plaatse werden uitgevoerd en die je gemakkelijk thuis kan verder uitoefenen want de cursus en oefeningen worden netjes meegegeven naar huis die je voor altijd hebt. Van module 2 heb ik enorm genoten en veel bijgeleerd. Nu denk ik eerst aan mezelf in de zin van, ga je voor minder dan 100%,dat is oké, met 98%  lukt het ook en ja, zelfs bij mij die  voor iedereen wilt goed doen lukt me dat! De energievampieren herken ik nu en weet hoe ik me daar tegen kan verzetten en hoe ik zelf meer in mijn energie kan komen. Ik vond het enorm leerrijk en elke week keek ik uit naar de cursus want Inge is een rustig persoon die heel goed luistert en alles met heel veel liefde uitlegt waardoor je supergemotiveerd bent en je absoluut vooruitgang boekt. Ik voel me vrijer sedert de cursus, bewust omgaan met je energie ,en heb zoveel bijgeleerd dat ik echt wel wat meer opkom voor mezelf, nogmaals ,op een vriendelijke manier. Inge, superbedankt, je hebt me heel wat doen inzien! Ik pas heel veel toe wat ik geleerd heb en het lukt me prima. Daarvoor hebben we ook in de les oefeningen gedaan en krijg je en de cursus en de oefeningen netjes mee naar huis.

Absoluut een aanrader voor, te brave mensen, maar ook voor anderen uiteraard!

Heidi uit Zonnebeke

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Voor mij heeft de cursus enorm veel betekend. Ik heb eventjes gewacht met je te mailen, want ik kan het best beschrijven wanneer ik de cursus doorneem ter voorbereiding van een ‘moeilijk’ moment.Ik heb de cursus gevolgd bij Inge. Ik was meteen op mijn gemak. Inge is een krachtig persoon en straalt tegelijk veel rust uit. Je kreeg een boost tijdens iedere les. De cursus heeft mij enorm geholpen met mezelf te leren kennen. Na een burn-out was ik volledig mezelf kwijt. Je zoekt naar een manier om aan te sterken. Boodschappen doen, gaan winkelen, cafétjes en discotheken, ik nam mezelf dit allemaal af. Hoe kwam het dat ik altijd zo uitgeput was, waarom ervaar ik alles zo intens? Het lijkt alsof de stress alles in de hand heeft. De cursus heeft me verteld, hoe ons lichaam in elkaar zit. Waarom we intens reageren op bepaalde veranderingen in ons leven. Maar vooral: hoe kan ik mezelf transformeren in een sterk karakter? Hoe behoud ik mijn energie? Hoe kunnen we het dagdagelijkse leven een plezier maken voor onszelf? De oefeningen doe ik veel. Het is een echte steun voor mij. Het is een vaste routine geworden voor nieuwe uitdagingen. Ondertussen, stap voor stap ga ik al terug winkelen, kan ik omgaan met situaties die ik eerder ontliep. Ik neem mezelf niks meer af. Totale ontspanning bestaat terug. En hé, het kan maar beteren hé ;-)!

Stephanie uit Moorslede

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ik vind de affirmaties uit de cursus heel goed.  De afwisseling van theorie met oefeningen, per les, vind ik ook goed. Het is van groot belang de ‘energetische vampieren’ te herkennen om er te leren mee omgaan.

Mia uit Tielt

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Wat heb ik genoten van deze cursus! Ik keek uit naar elke donderdagavond en dit om verschillende redenen: 

1) Ik had even tijd voor mezelf en was weg van alles en iedereen.

2) Bij Inge thuis heerst er een enorme aangename energie. Inge is een enorm warme persoon en je voelt je er onmiddellijk thuis. Ze is heel vriendelijk, lief en luistert steeds naar wat je te zeggen hebt. 

3) Ik voelde naar mate de cursus vorderde, dat die toch wel wat met me deed. Ik voelde mij veranderen, in positieve zin. 

De cursus wordt op een heel aangename manier gegeven. Er is ruimte om vragen te stellen tijdens het ’theorie’gedeelte. Ook wordt er voldoende tijd genomen om de theorie toe te passen.
Deze cursus was voor mij de start van mijn nieuw leven, waar ik Inge enorm dankbaar voor ben! Ik sta geduldiger, bewuster en met meer zelfvertrouwen in het leven. Ik geloof meer in mezelf, volg meer mijn eigen intuïtie en sta meer in mijn kracht. 

Lies uit Wervik

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ik vond het een verrijkende en ontspannende cursus. Ik voel me nu mentaal zoveel krachtiger en tegelijk ontspannen. De theorie is mooi opgemaakt en niet ingewikkeld. De oefeningen zijn eenvoudig en gemakkelijk toepasbaar. De meegeleverde cursus van zowel de theorie als de oefeningen is een pluspunt en helpt ons thuis de ideale oefening terug naar boven te halen wanneer nodig. Dit is een cursus waar iedereen baat bij heeft.
En bedankt Inge! Je bent een fantastische leermeester. Tot een volgende keer in een andere cursus.

Eva uit Geluwe

feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Een vernieuwende cursus met hele leuke oefeningen waar we onmiddellijk mee aan de slag kunnen.Bedankt Inge

Ingrid G.

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ik ben heel blij dat ik de cursus gevolgd heb…Ik dacht eerst dathet niets voor mij was maar mijn ogen zijn opengegaan tijdens het volgen van de cursus…hoeveel keer ik “oja zo herkenbaar” bij mijn eigen heb gezegd…Het is een cursus die volgens mij in het onderwijs zou moeten gegeven worden, het is een goede manierom te leren met jezelf en met anderen om te gaan…en om daarbij meer van jezelf te gaan houden en jezelf als belangrijkste persoon in je leven te zien…allemaal zaken die nodig zijn om je verder positief te ontwikkelen…Inge doet dat bijzonder goed…is heel gedreven in haar materie en ze geeft je een heel goed en veilig gevoel…De bijhorende oefeningen zijn heel makkelijk uit te voeren en vragen geen speciale conditie of plaats of tijd ..De cursus is heel goed geschreven, boeiend en interessant Voor mij zal cursus nooit geklasseerd worden tussen de zoveel andere info en boeken die ik al gekocht heb…een cursus die je gevolgd hebt blijft je zoveel beter bijKortom een aanrader voor werkelijk iedereen.

Natalie uit Sint-Eloois-Vijve

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

Ik volgde bij Inge ‘Bewust omgaan met je energie’. Dit omvat een uitgebreide theorie en bijhorende oefeningen. 

De levenswijsheid die ze uitstraalt en wat ze vertelt, past ze ook toe.

Dit maakt het zeker de moeite waard. Een aanrader om te volgen.

Dank je wel voor jouw inzet.    

Carine uit Ieper

Feedback cursus ‘Leef vanuit je kracht’

In eerste instantie is het op zich al heel interessant om de leer van de chakra’s te leren kennen.  En nog beter zijn de oefeningen om de blokkades of de negatieve energie die op een chakra zitten weg te werken. Voor mij was het een ontspannende cursus, je wordt er rustig van! Je voelt je energie stromen .

Nog een belangrijk aspect is de docente, Inge straalt rust uit en heeft het geduld om naar iedereen te luisteren. Dito voor de oefeningen, geen stress, het zijn oefeningen die voor iedereen, jong en ouder, toegankelijk zijn.

 Bedankt Inge!

Catherine D.

Pour votre information

  • Heb je interesse om begeleid te worden in een moeilijke of overgangssituatie, kijk dan even naar de consultations die ik geef.
  • Mon mari, Dominique Delaunoy, donne également des consultations et des cours de spiritualité. Si vous êtes intéressé, vous pouvez consulter son site latorche-3piliers.fr
fr_FRFR