Numerologie (via de tarot)

cursus numerologie

Numerologie is een oud systeem, dat op getallen gebaseerd is, om de wereld en iemands plaats daarin te begrijpen. Het is de -mystieke- studie van getallen en het effect dat ze hebben op ons, en dit kan ons helpen een beter inzicht te krijgen in onszelf als individu en in onze omgang in ons dagelijks leven. Het weerspiegelt bepaalde aanleg en karaktereigenschappen, als een integraal deel van het kosmische plan.

Numerologie beschrijft waar en hoe je je op een bepaald moment op je persoonlijke reis bevindt.

Elke persoon heeft een set van getallen die hen beïnvloedt. Als je je getallenstelsel kent en weet hoe hun energieën je leven beïnvloeden, kun je ze gebruiken om beslissingen (van een persoonlijk levenspad tot carrière keuzes, romantische relatie, …) te sturen en je leven te leiden naar zijn volle potentieel.

Als we dieper kijken naar de kracht van getallen, en in staat zijn de getallen vanuit verschillende hoeken te zien, kunnen we de diversiteit en flexibiliteit in het leven zien en brengen.

Numerologie geeft o.a. informatie over de cyclische omstandigheden waarin je je bevindt. Het is een hulpmiddel, en niet bedoeld zijn om je van je wil te beroven. Het is aan jou om het op een intelligente manier te gebruiken. Numerologie voorspelt niet, het geeft ons informatie. Het beschrijft de aard van de energie waar je op een bepaald moment mee te maken hebt, inclusief je reacties.

Geschiedenis

Waar de numerologie vandaan komt en hoe zij is ontstaan is enigszins een mysterie, zoals vele oude filosofieën. Er is sprake van Egypte en Babylon, maar ook in Rome, China, Griekenland, en Japan zou numerologie al duizenden jaren geleden gebruikt werden.

De hedendaagse numerologie wordt gewoonlijk toegeschreven aan Pythagoras, een Grieks filosoof. En het is ook deze numerologie die wij behandelen in de cursus.

Numerologie vanaf de geboorte

cursus numerologie tijd cyclus

Een van de meest fascinerende aspecten van numerologie is dat de berekeningen allemaal gebaseerd zijn op het tijdstip waarop je in je menselijke vorm het universum binnenkwam.
Daarom is de numerologie gebaseerd op berekeningen die uitgevoerd worden met je geboortedatum én met de omzetting van je geboortenaam in cijfers.
Het geeft weer wie je bent en wat je in het leven kan doen om gelukkig te zijn. Numerologie adviseert je over de reden waarom je hier überhaupt bent.

Voor wie

Iedereen kan via numerologie kennis verkrijgen om zijn leven te verbeteren, op een hoger niveau te brengen en een betere verstandhouding met zichzelf en anderen te realiseren.

Met astrologie bekom je vergelijkbare informatie en inzichten, maar numerologie is eenvoudiger. Hier volstaat het enkele korte, eenvoudige berekeningen uit te voeren. In deze cursus worden de symbolen van de getallen gelinkt aan de hoofdarcana van de Tarot. Alle resultaten worden dus herleid naar een getal dat gelijk is of kleiner dan 22.

Er is helemaal geen voorkennis vereist, de tarotkaarten worden op een eenvoudige en duidelijke manier uitgelegd zodat die intuïtief kunnen geïnterpreteerd worden.

Praktisch gebruik

Als je de energie van getallen begrijpt, kun je deze kennis gebruiken om meer aspecten van je leven te ontdekken.
Numerologie geeft ons de kans een beter inzicht te krijgen in onszelf. Het laat ons toe te ontdekken wat onze aangeboren talenten zijn, onze mogelijkheden en onze beperkingen, wat onze zwakke en sterke punten zijn, onze persoonlijkheid. Maar ook wat onze levensopdracht is en hoe we die het beste kunnen uitvoeren, waar onze uitdagingen en obstakels in het leven liggen, hoe we geluk kunnen bereiken en tot vervulling kunnen komen.

numerologie inzicht doorbraak

Pour votre information

Si vous souhaitez apprendre à utiliser d'autres cartes, vous pouvez consulter le site de mon époux, Dominique Delaunoy.
Il donne régulièrement des cours de cartomancie, de runes, de numérologie, du pendule, ...

fr_FRFR