Numerologie (via de tarot)

cursus numerologie

Numerologie is een oud systeem, dat op getallen gebaseerd is, om de wereld en iemands plaats daarin te begrijpen. Het is de -mystieke- studie van getallen en het effect dat ze hebben op ons, en dit kan ons helpen een beter inzicht te krijgen in onszelf als individu en in onze omgang in ons dagelijks leven. Het weerspiegelt bepaalde aanleg en karaktereigenschappen, als een integraal deel van het kosmische plan.

Numerologie beschrijft waar en hoe je je op een bepaald moment op je persoonlijke reis bevindt.

Elke persoon heeft een set van getallen die hen beïnvloedt. Als je je getallenstelsel kent en weet hoe hun energieën je leven beïnvloeden, kun je ze gebruiken om beslissingen (van een persoonlijk levenspad tot carrière keuzes, romantische relatie, …) te sturen en je leven te leiden naar zijn volle potentieel.

Als we dieper kijken naar de kracht van getallen, en in staat zijn de getallen vanuit verschillende hoeken te zien, kunnen we de diversiteit en flexibiliteit in het leven zien en brengen.

Numerologie geeft o.a. informatie over de cyclische omstandigheden waarin je je bevindt. Het is een hulpmiddel, en niet bedoeld zijn om je van je wil te beroven. Het is aan jou om het op een intelligente manier te gebruiken. Numerologie voorspelt niet, het geeft ons informatie. Het beschrijft de aard van de energie waar je op een bepaald moment mee te maken hebt, inclusief je reacties.

Geschiedenis

Waar de numerologie vandaan komt en hoe zij is ontstaan is enigszins een mysterie, zoals vele oude filosofieën. Er is sprake van Egypte en Babylon, maar ook in Rome, China, Griekenland, en Japan zou numerologie al duizenden jaren geleden gebruikt werden.

De hedendaagse numerologie wordt gewoonlijk toegeschreven aan Pythagoras, een Grieks filosoof. En het is ook deze numerologie die wij behandelen in de cursus.

Numerologie vanaf de geboorte

cursus numerologie tijd cyclus

Een van de meest fascinerende aspecten van numerologie is dat de berekeningen allemaal gebaseerd zijn op het tijdstip waarop je in je menselijke vorm het universum binnenkwam.
Daarom is de numerologie gebaseerd op berekeningen die uitgevoerd worden met je geboortedatum én met de omzetting van je geboortenaam in cijfers.
Het geeft weer wie je bent en wat je in het leven kan doen om gelukkig te zijn. Numerologie adviseert je over de reden waarom je hier überhaupt bent.

Voor wie

Iedereen kan via numerologie kennis verkrijgen om zijn leven te verbeteren, op een hoger niveau te brengen en een betere verstandhouding met zichzelf en anderen te realiseren.

Met astrologie bekom je vergelijkbare informatie en inzichten, maar numerologie is eenvoudiger. Hier volstaat het enkele korte, eenvoudige berekeningen uit te voeren. In deze cursus worden de symbolen van de getallen gelinkt aan de hoofdarcana van de Tarot. Alle resultaten worden dus herleid naar een getal dat gelijk is of kleiner dan 22.

Er is helemaal geen voorkennis vereist, de tarotkaarten worden op een eenvoudige en duidelijke manier uitgelegd zodat die intuïtief kunnen geïnterpreteerd worden.

Praktisch gebruik

Als je de energie van getallen begrijpt, kun je deze kennis gebruiken om meer aspecten van je leven te ontdekken.
Numerologie geeft ons de kans een beter inzicht te krijgen in onszelf. Het laat ons toe te ontdekken wat onze aangeboren talenten zijn, onze mogelijkheden en onze beperkingen, wat onze zwakke en sterke punten zijn, onze persoonlijkheid. Maar ook wat onze levensopdracht is en hoe we die het beste kunnen uitvoeren, waar onze uitdagingen en obstakels in het leven liggen, hoe we geluk kunnen bereiken en tot vervulling kunnen komen.

numerologie inzicht doorbraak
Welk carrière of welke jobs voor ons geschikt zijn. Welke romantische partner bij ons past of niet.

De methode kan ook gehanteerd worden om te bepalen wat het beste moment is voor belangrijke stappen en activiteiten in het leven, zoals beslissen wanneer te trouwen, te reizen, van baan te veranderen, te verhuizen, …

We krijgen zicht op welke krachten ons beïnvloeden, dus zien we ook het belang bij het kiezen van een naam van je kind, je zaak, je product, …

Praktische info

Indeling van de cursus
  • Deel 1: interpretatie tarotkaarten naar karakter + berekening van het geboortegetal & de constante
  • Deel 2: interpretatie tarotkaarten naar tijdsduur + berekening van o.a. jaargetal(len), levenscyclussen, generatieteken
                 berekeningen met je naam + andere algemene toepassingen
Weekendcursus

Docenten: Inge Masureel – Dominique Delaunoy

Duur: 2-daagse opleiding

Datum: momenteel niet ingepland
Tijdstip:
van 9u30 tot ca. 17u.

Prijs: 230€ (cursus inbegrepen) (cash te betalen bij aanvang van de cursus)
Prijzen inclusief : cursus, versnaperingen, thee, koffie, water. (Lunch niet inbegrepen.)

Meebrengen : schrijfgerief, lunch.

Adres : Hansbekestraat 62 – B-8940 Wervik 
               *** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 7 personen ***

Opmerking: De lessen worden opgenomen.  Je kan de opnames aankopen mocht je de lessen niet live kunnen meevolgen.

Betaling: cash bij aanvang van de cursus. Bij online cursussen overschrijven op voorhand.

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.

                Om administratieve redenen worden er geen facturen achteraf gemaakt.
                Er wordt 1 factuur gemaakt voor het totaalbedrag van de ganse cursus, op voorhand in 1 keer te vereffenen.

Zie ook onze algemene voorwaarden

Contact: Inge Masureel
                Gsm: 0485/74.84.76
                e-mail: info.defakkel@gmail.com

Ter info

Als je interesse hebt om andere kaarten te leren leggen, kan je terecht op de site van mijn man, Dominique Delaunoy.
Hij geeft regelmatig in West- en Oost-Vlaanderen cursussen kaartleggen, runen, numerologie, pendelen, …

Getuigenissen

Feedback cursus numerologie

De cursus numerologie is héél handig, je kunt het in alle omstandigheden gebruiken. Het zijn geen moeilijke berekeningen, oefening baart kunst! Het wordt héél duidelijk dankzij een uitgebreide cursus en oefenbladen (wordt meegeleverd bij aanvang van de cursus). De cursus wordt uitstekend gegeven, klaar en duidelijk. Er wordt voldoende geoefend.
Iedereen komt voldoende aan bod. Alle vragen kunnen gesteld worden. Deze cursus geeft inzicht in wat er zich afspeelt in je leven en je kunt de dingen beter plaatsen en relativeren.  Ook handig als je wilt weten of een bepaalde dag gunstig zal zijn voor jou of iemand anders  om bijvoorbeeld te huwen, operatie, feestje…
Een toffe locatie, gemakkelijk bereikbaar. Toffe cursisten.  Last but not least: een fantastische docent met veel humor 

Catherine uit Kesselo

Feedback cursus numerologie

Een fantastische cursus die ik dagelijks toepas. Mensen staan versteld als je via de korte berekeningen al heel wat over de persoon kan vertellen. Een aanrader en Dominique doet het steeds met evenveel passie voor zijn vak. Als je eens niet aanwezig kan zijn, krijg je de voicerecording opgestuurd wat superhandig is voor de werkende mama’s!

Emmely uit Ingooigem

Feedback cursus numerologie

Cursus numerologie leuke cursus, totaal iets anders ook, is met de tarot. Leerrijk en goed te weten wat je allemaal uit enkele cijfers kunt halen. Leuke aanvulling op de rest!

Delphine uit Harelbeke

Feedback cursus numerologie

Het was een hele mooie, interessante en leerrijke cursus. Ben heel veel te weten gekomen. Heel duidelijk en goed uitgelegd door Dominique zodat het voor iedereen verstaanbaar is. De schriftelijke cursus sluit hier goed op aan en vooral ook de schema’s waar de berekeningen in gemaakt worden kunnen volgens mij niet duidelijker uitgelegd worden. De hulp van Inge bij de berekening van de schema’s van de levensweg was héél welkom en waarvoor ook dank !
Wat ik héél positief vind dat als men eens een keer een les niet kan komen de les gewoon via email kan doorgestuurd worden en men thuis in eigen tempo de les kan beluisteren en hiermee de cursus goed kan blijven opvolgen. Voor mij is dat een heel goed alternatief en in mijn geval een ideale manier om zo in mijn eigen tempo te kunnen blijven volgen.

C. M.

Feedback cursus numerologie

Ik heb de cursus numerologie via de tarotkaarten heel goed ervaren. De modules waren éénvoudig en heel goed uitgelegd. Het was allemaal snel te begrijpen. De manier van les geven was heel goed gedaan. Er was ook een heel goede projectie op het scherm. Er was ook een heel goede structuur, eerst een heel goede  uitleg over de tarotkaarten, daarna was alles stuk per stuk goed uitgelegd met telkens een oefening.
Ik heb al heel veel over mijzelf ontdekt en ik heb ook genoeg informatie meegekregen om mensen te kunnen ontvangen en de berekeningen maken.

Marie D.

Feedback cursus numerologie

De lessen waren zeer boeiend en de kennis van onze leermeester oneindig. Na deze lessen ben ik getriggerd om nog meer te kennis op te doen. Deze cursus heeft enorm geboeid en kan ik toepassen in het dagelijks leven. Veel dingen bekijk ik nu met een andere invalshoek en ik moet zeggen, het maakt het leven een stuk aangenamer.

Ik kan me niet meer voorstellen om zonder al deze kennis door het leven te moeten gaan.

Ann S. uit Wetteren

Feedback cursus numerologie

De cursus  numerologie was voor mij een ware openbaring. Het heeft zo veel verklaard van wat er in mijn leven gebeurd is en waarom bepaalde periodes in mijn leven moeilijk waren. Deze cursus brengt enorm veel inzichten en geeft antwoord op vele levensvragen. Deze kennis brengt rust, omdat je weet dat bepaalde fases in je leven slechts tijdelijk zijn en dat er nadien weer betere momenten klaar liggen. De kennis van numerologie is een echte aanrader en de manier waarop Dominique dit naar voren brengt is heel duidelijk. Ik ben hem voor deze nieuwe kennis enorm dankbaar.

Els uit Outer

Feedback cursus numerologie

Ik was super tevreden over de cursus numerologie, en zéker over de bijhorende cursus, door jullie opgemaakt!  Ik ben telkens héél verwonderd, over de netheid en de overzichtelijkheid van die vele getypte bladen! Proficiat en bedankt daarvoor, daar is véél werk en energie aan vooraf gegaan!
Ik had al verschillende boeken doorgenomen numerologie, maar ik kon er eigenlijk weinig mee doen! Maar nu ik de cursus gevolgd heb, is het duidelijk geworden!  Ik zal dat in de toekomst véél gebruiken.

Marianne uit Staden

Feedback cursus numerologie

Vooral de sfeer tijdens de cursus vond ik heel gemoedelijk en aangenaam.
Het werd zeer eenvoudig uitgelegd zodat je later, via de schriftelijke cursus die je erbij krijgt, verder kunt werken. 

Christine M.

Feedback cursus numerologie

Onlangs heb ik de cursus numerologie via tarot gevolgd : de combinatie ‘Tarot en numerologie’ geeft direct duidelijke info over het bekomen getal/resultaat – (geen ingewikkelde theorieën/geen studie nodig…).
Numerologie is een handig en praktisch instrument – een handleiding die extra info bezorgt over diverse onderwerpen.

Griet uit Heule

Feedback cursus numerologie

Het was heel leerrijk. Toffe sfeer. Op een aangename manier cursus overgebracht. Raad het iedereen aan. Dank u.

Anja H.

Feedback cursus numerologie

Ik heb reeds verschillende cursussen gevolgd maar de cursus numerologie is echt een specialleke. Zeer interessant, heel begrijpelijk gegeven samen met een mooie syllabus. Je kan er direct mee aan de slag en onvoorstelbaar wat je er allemaal mee kan doen. Kan dagelijks en voor allerlei doelstellingen worden gebruikt, zeker aan te bevelen. Ben heel content dat ik die cursus heb gevolgd. 

Christel C.

Feedback cursus numerologie

De cursus numerologie opent tal van mogelijkheden in je leven, je kan door een simpele berekening jezelf en een ander beter leren kennen en zo weten waarom mensen op die manier reageren. Je begrijpt ook beter hoe bepaalde jaren van je leven moeilijk waren.
De manier waarop de lesgever stap voor stap de theorie doorneemt is heel professioneel. Bedankt voor de inzichten.

Marie uit Sint-Denijs

nl_BENL