Inge Masureel

Wie zijn wie

Inge Masureel lotuscoaching contact
Inge Masureel

Als kind was ik al heel gevoelig voor indrukken en gevoelens, maar ik dacht dat iedereen zo was.

Mijn eerste partner heeft mij tot schade en schande geleerd hoe ik in mijn kracht moest/kon komen. Door een ingrijpend bewustwordingsproces begon ik op te komen voor mezelf, mijn intuïtie te volgen en bewust te kiezen voor mezelf en mijn vrijheid.

Toen ik later mijn man Dominique leerde kennen, in 1998, kwam mijn spirituele evolutie in een stroomversnelling. We volgden samen allerlei esoterische cursussen en gaven consulten kaartleggen thuis en op beurzen.

Maar hoe meer ik spiritueel bezig was, hoe meer ik met mezelf in verwarring was. Ondertussen was ik mama geworden van een zoon, waardoor mijn prioriteiten verlegd werden en ik niet meer naar buiten kwam met mijn spiritualiteit. Het was tijd om met mezelf in het reine te komen, in plaats van de speelbal te zijn van mijn emoties en energieën. Ik wou weten waarom we al die gevoelens hebben, en als ze zo duidelijk aanwezig zijn, moeten we er ook iets kunnen mee doen. Maar wat ? En hoe ? Niemand kon mij hierop antwoord geven. Gelukkig lees ik graag, en heb ik dus veel boeken verslonden en meer en meer mijn weg gevonden omtrent mijn verwarringen en gevoelens. Ik zocht naar oplossingen, naar mogelijkheden die effectief waren, naar eenvoudige methodes.

Intussen werd ik ook geconfronteerd met mijn energie, een burn-out leerde mij dat ik mijn energie verkeerd aanwendde. Dus ook daar ging ik op zoek naar methodes om mij niet alleen te richten tot de Hogere energieën, maar ik besefte dat ik hier op Aarde leef, en mij dus ook wel degelijk moest connecteren met de Aarde en de Aardse energieën. En ook deze boeiende zoektocht heeft mij heel wat inzichten gebracht.

Ondertussen merk ik in mijn praktijk dat veel mensen hoog sensitief zijn (HSP-ers), wat ik dus ook ben, maar toen helemaal niet wist. En nu ben ik in een fase gekomen waarbij ik mensen niet alleen individueel wens te ondersteunen, maar ook via cursussen wens te delen wat ik in die 20 jaren geleerd heb. Samenbrengen wat ik in al die jaren verzameld, en toegepast heb. Want zelfs nu leren ze nog niet op school hoe om te gaan met gevoelens en energie ! Ondertussen is burn-out een algemeen gegeven, en zijn er zelfs wetten rond gestemd. Via deze weg kan je leren hoe ermee om te gaan, die te vermijden of hoe een herhaling ervan te voorkomen.

Samen met mijn man, Dominique Delaunoy,  geven wij nu cursussen om bewuster te leven, energetisch, fysisch, emotioneel en spiritueel te ontwaken en verder te groeien. Meer info over mijn man vind je verder op de pagina, of op zijn site defakkel-latorche.be.

Onze missie

Met alles wat we geleerd hebben onderweg willen we  anderen inspireren, stimuleren en bijstaan in hun proces naar openbloeien, tot hun kern komen, vanuit hun essentie leven en hun eigen leven weer in handen te nemen.
Niet omdat het moet, niet als een opdracht, maar vanuit enthousiasme vanuit totale aanvaarding van jezelf, gewoon zijn wie je bent, je uniek-zijn beleven. We zijn allemaal juist iets anders dan een ander, en bij de beleving hiervan komen we pas echt tot leven, tot bloei. Dat maakt het leven juist boeiend, passioneel, spontaan, verrijkend en vervullend. Dan pas kunnen we in kracht gaan leven, als we al onze tools toelaten en gebruiken, als we helemaal onszelf mogen zijn, als we ons ganse potentieel toestaan.
Hoe respectvoller en liefdevoller we met onszelf omgaan, hoe meer we een lichtpunt zijn op deze wereld. We hebben de wereld of onze omgeving niet te veranderen, begin bij jezelf, en de wereld rondom jou zal veranderen.
En het mooie is dat iedereen het in zich heeft, de weg om naar binnen te gaan, je hoeft niet rijk te zijn, jong te zijn, oud te zijn, een hoog IQ te hebben, … Je intentie volstaat, want je kern is er altijd, je bestaat niet zonder je kern, en jij bent de enige die er toegang toe heeft.

foto Dominique
Dominique Delaunoy

Ik ben de man van Inge, en mijn geestelijk traject begonnen tijdens een 9-jaren-durende cyclus van zware emotionele, psychische en lichamelijke ervaringen.
In deze periode vond ik het nodig om mezelf te vinden.

Ik ben mijn carrière begonnen met het bestuderen van helderziendheid via de kleine Lenormand, Tarot-kaarten, pendelen en werken met de Runen.
Daarna heb een cursus Bachbloesems gevolgd, een fantastische methode om de psyche en het emotionele te harmoniseren.
In diezelfde periode is mijn gave als healer naar boven gekomen, waarbij ik personen via mijn handen harmoniseerde. Tijdens deze ontwikkeling ben ik in contact gekomen met een methode die mij nog meer voldoening gaf : Reiki. U kan deze energie niet alleen gebruiken voor anderen, maar ook voor jezelf.
Verder praktiseer ik sinds 2002 Jin Shin Jyutsu, een prachtige methode om de persoon in harmonie te brengen via 26 veiligheidszones van energie en via de meridianen. Indien gewenst kan ik bij u voor een kleine groep een gratis lezing geven als kennismaking met Jin Shin Jyutsu.

Sinds september 2000 heb ik van deze boeiende weg mijn hoofdberoep gemaakt.

Sedert een aantal jaren ben ik op een punt gekomen dat ik mijn kennis wil doorgeven aan geïnteresseerden, en kan u een aantal cursussen bij mij volgen, vanaf 7 personen geef ik die op verplaatsing.

Meer info vind je op mijn site: defakkel-latorche.be.

nl_BENL