Kaartleggen tarot

De tarotkaarten gebruiken we om meer inzicht te krijgen in situaties of problemen.

Ze kunnen ook meer duidelijkheid geven over ons functioneren of het gedrag van anderen in onze omgeving.

Als we voor keuzes of beslissingen staan, is het mogelijk om via de kaarten informatie te krijgen welke keuze de beste is of welke best bij ons past.

Anderzijds zijn de tarotkaarten ook een middel om een stukje verder te kunnen kijken in de toekomst, de omstandigheden vanuit een groter perspectief te bekijken. Want elke handeling, elke gedachte vandaag, heeft gevolgen voor morgen. Dus vanuit deze stelling kunnen we kijken wat we, bewust of onbewust, aan het creëren of aan het aantrekken zijn, waar we naartoe gaan. In dit opzicht onthullen de kaarten onze toekomst.

Wat leer je in de cursus

In de lessen leer je kijken naar de afbeeldingen op de kaarten. Je leert ze ‘aanvoelen’.  De trefwoorden zijn afgeleid van de tekening op de kaart, dus hoef je die niet klakkeloos van buiten te leren.
Er wordt ook dieper ingegaan op de symboliek op de kaarten. Zo krijg je meer voeling met het esoterische aspect, het mystieke van de kaarten.

Verder komt de specifieke indeling van een tarot-spel aan bod. Naast de 22 hoofdkaarten, grote arcana genoemd, hebben we ook de 56 overige kaarten, kleine arcana genoemd, die volgens 4 elementen opgedeeld zijn. De elementen (munten, bekers, zwaarden of staven) geven ons extra informatie die ons helpt bij het interpreteren of vormen van het antwoord.
Door de vele oefeningen integreer je gemakkelijk de betekenissen van de elementen, en natuurlijk van de kaarten.

Kaartleggen is als een nieuwe taal dat je leert: hoe meer je oefent, hoe meer voeling je er mee krijgt, hoe meer je diepgang en details aanvoelt.
Daarom zijn er ook in het eerste weekend oefeningen na het zien van de hoofdarcana. Dit zijn eenvoudige legpatronen om de kaarten te leren combineren, en zo kan je al aan de slag gaan met deze kaarten, in afwachting dat de resterende kaarten gezien worden.

En dan, in het tweede weekend, na de theorie van de kleine arcana, gaan we oefenen met álle kaarten en gaan we ook met uitgebreide leggingen werken, die specifiek van toepassing zijn voor bepaalde situaties.

Indeling van de cursus

  • Dag 1: Inleiding + Het Levensverhaal + esoterische en voorspellende betekenis kaarten Grote Arcana
  • Dag 2: Eenvoudige leggingen – enkel met de hoofdarcana
  • Dag 3: Symbolische en voorspellende betekenis van de kaarten van de Kleine Arcana
  • Dag 4: Leggingen – met alle kaarten

Ter info

Als je interesse hebt om andere kaarten te leren leggen, kan je ook terecht op de site van mijn man, Dominique Delaunoy.
Hij geeft regelmatig cursussen kaartleggen, runen, numerologie, pendelen, …

Praktische info cursus Tarot

weekendcursus

Docenten: Inge Masureel – Dominique Delaunoy

Duur: 4-daagse opleiding
Datum hoofdarcana: 10-11 februari 2024
              kleine arcana: 16-17 maart 2024

Tijdstip: van 9u30 tot ca. 17u

Prijs: hoofdarcana: 230€/weekend + 50€ voorschot voor het 2de weekend (cash te betalen bij aanvang van de cursus) (syllabus inbegrepen)
          kleine arcana: 230€/weekend (-50€ voorschot gegeven 1ste weekend) (cash te betalen bij aanvang van de cursus) (syllabus inbegrepen)
Prijzen inclusief : versnaperingen, thee, koffie, water. (Lunch niet inbegrepen.)

Meebrengen/bij te hebben: lunchpakket, schrijfgerief, tarot Rider Waite-kaarten (indien je die hebt, enkel die met de afbeeldingen zoals op de site)

Adres : Hansbekestraat 62 – 8940 Wervik
*** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 7 personen ***

Opmerking: De lessen worden opgenomen.  Je kan de opnames aankopen mocht je de lessen niet live kunnen meevolgen.

Betaling: cash bij aanvang van elke weekend, bij online cursussen overschrijven op voorhand per module.

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.

                Om administratieve redenen worden er geen facturen achteraf gemaakt.
                Er wordt 1 factuur gemaakt voor het totaalbedrag van de ganse cursus, op voorhand in 1 keer te vereffenen.

Zie ook onze algemene voorwaarden

Contact: Inge Masureel
                Gsm: 0485/74.84.76
                e-mail: info.defakkel@gmail.com

Getuigenissen

Feedback cursus tarot

De cursus is echt heel interessant, en wordt heel duidelijk en op een leuke manier gegeven.
Een echte aanrader, zowel de cursus lenormand als de tarot.

Nancy D. R.

Feedback cursus Tarot

Deze cursus was boeiend van begin tot einde. Je leert niet alleen de betekenis van de kaarten, maar bekijkt de leggingen ook vanuit verschillende invalshoeken en niveau’s. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en vereisen geen speciale kennis. Je krijgt dankzij de talrijke oefeningen nieuwe inzichten in jezelf en in je levensdoel. Een echte aanrader!.

 

Els uit Outer

Feedback cursus Tarot

Graag wil ik mededelen hoeveel plezier ik heb aan de tarotkaarten. Iedere dag leg ik een dagkaart voor mijn man en mezelf, zo hebben we een beter inzicht in onszelf en het werkt aanstekelijk. Met dank aan Dominique voor de mooie ( en met geduld ) uiteenzetting van de cursus.

 

Chantal C.

Feedback cursus Tarot

Het is allemaal begonnen met het aanleren van de Tarot…

Ik wilde de betekenis van de kaarten kennen.

Via internet ben ik terecht gekomen op jullie website van defakkel…

Iets wat me niet zou spijten…!!!

De lessen waren zeer boeiend en de kennis van onze leermeester oneindig…

Na deze lessen ben ik getriggerd om nog meer te kennis op te doen…

Numerologie was de volgende stap…

Ann S. uit Wetteren

Feedback cursus Tarot

Heel interessant was dat wij erop gewezen werden om vooral aandachtig de kaarten te bekijken: wat zie je?  Leren kijken dus.  En dit aangevuld met uitleg over de symboliek, met aandacht voor details.

Op die manier werk ik nog steeds met de kaarten.  Uiteraard is de syllabus een zeer welkome aanvulling.  Deze is goed gestructureerd en duidelijk opgesteld.

De oefeningen worden goed aangepakt: je leert van mekaar.

En wat zeer goed is: als je een les mist, krijg je de bespreking doorgestuurd.

 

Guido uit Izegem

Feedback cursus Tarot

De lessen tarot kan ik alleen maar aanraden om te volgen. Ze geven je echt veel energie en je leert heel veel bij zowel over de kaarten als ook over jezelf.

Steeds krijgen we de nodige uitleg en inzichten en er is steeds tijd om vragen te stellen.

Heel aangename lessen die voorbij gevlogen zijn. 

Ik kijk al uit om nog meer lessen te volgen.

 

A.V.D.H.

Feedback cursus tarot

De cursus Tarot Rider Waite, de Grote en Kleine Arcana die ik gedurende 2 weekends de voorbije zomer bij jullie volgde is top:
de cursus is diepgaand & intensief, er is een degelijke en gestructureerde uitleg van de theorie, er is evenzo voldoende tijd om samen oefeningen te maken.
Het cursusboek die jullie hebben samengesteld is een prachtig naslagwerk waar zowel de algemene als de gedetailleerde uitleg van elke kaart helder en overzichtelijk in beschreven staat.
De enthousiaste gedrevenheid waarmee jullie inzicht geven in de wijsheden die de Tarot te bieden heeft is inspirerend, het blijft hangen en geeft goesting om er mee verder te gaan.
Bedankt Inge en Dominique, ik raad jullie van harte aan aan iedereen die dieper wil ingaan op deze mooie materie.

Christine V. uit Brugge

Feedback cursus Tarot

Ik had geen voorkennis van de tarot en iedere les werd op een groot scherm geprojecteerd en met de grondige, maar vooral eenvoudige uitleg werd de les gegeven

Ook het feit dat we iedere les oefeningen maakten, die dan samen met de lesgever overlopen werden , maakte dat de cursus dieper ging

Je krijgt een uitgebreide syllabus met informatie over de betekenis van de tarotkaarten in verschillende contexten en veel oefeningen. We vertrekken vanuit één specifieke kaartlegging waaraan elke cursist een eigen vraag of thema kan koppelen. Via de projectie kunnen de medecursisten de legging bekijken en oefenen om de kaarten te interpreteren. Dominique staat je met raad en daad bij om te helpen wat de kaarten je willen vertellen. Hij is een inspirerende leraar die zijn passie met veel kennis en kunde en een scheutje humor overdraagt aan zijn studenten.

 

Cindy M. uit Knokke

Feedback cursus Tarot

Ik ben super tevreden over de cursus.

Het is héél aangenaam, die te volgen ,zeker met zo’n verzorgd, en nette cursus erbij, door jullie opgemaakt!! Ik kende dit kaartspel (tarot) niet, maar ik probeer het dagelijks te gebruiken, en hoop, met de tijd, dat ik er volledig mee overweg kan!!

Aja ondertussen ben ik al ingeschreven voor de volgende cursus!!

Dus het is een aanrader voor iedereen, aarzel niet en schrijf je in!

 

Marianne C.

Feedback cursus Tarot

Ik volgde onlangs een cursus Tarot. Net als mijn vorige cursus die ik bij Dominique volgde (Lenormand), ben ik nu weer zeer tevreden. Je kunt echt vanaf nul beginnen of wanneer je de cursus al volgde, kun je het je zeker helpen verdiepen in het thema.

De manier van lesgeven apprecieer ik, omdat Dominique zijn vele kennis spontaan deelt (met een mooi afgewerkte syllabus) en hij meteen ook iedereen de kans biedt om zelf mee te denken en te zoeken naar de mogelijke betekenis van elke kaart.

De groep mensen waarin je terecht komt, kun je zien als ‘gelijkgestemden’. Wat het alleen maar boeiender maakt!

Het was voor mij alweer een boeiende cursus, waar ik al veel aan heb gehad en waar ik nog heel vaak naar terug grijp. Ondertussen ben ik alweer ingeschreven voor een nieuwe cursus (numerologie). 

 

Sylvie uit Blankenberge

nl_BENL